IMMUNERŐSÍTÉS :

 

Betegségek, lábadozás, utazás, sztresszes helyzetek ( összeszoktatás , új társ érkezése ) esetén immunerősítést alkamazhatunk .

Kúra időtartama : 30 nap

Káros mellékhatása nincs de ne legyen hosszabb a kúra mint 30 nap mivel hozzászokik a szervezetük és az immunrendszerük nem fog egyesetleges folytonos erőstítés miatt dolgozni.

 

Oxbow Immunsupport :

Tablettás verzió amiből napi negyed tabletta az adag pateszonként legyen az pár hetes vagy pár hónapos korban.

A jelenleg kapható immunerősítők közül talán az egyik legkomplexebb ,leghatékonyabb ,30 napon át adandó.

Gondot okozhat a beadás mivel kevés olyan patesz van aki szívesen elrágcsálja ezért reszeléssel,darálással ,áztatással joghurtba keverve is adagolható. A beépülési idő 5-7 nap.

Egy doboznyi termék 60 szemes így napi negyed tabletta igen kiadós ,sokáig elegendő pateszunk számára.

Vetri Dmg :

Folyadék amiből a napi adag az első héten 1 ml,  majd 0,5 ml átlagban ,talán ez az egyik legkönnyeben beadható az immunerősítők közül .A beépülési idő : 2-3 nap.

Hatékonyság szempontjából megegyezik az Oxbow Immunsupportjával bár a három nekik is megfelelően alkalmazható immunerősítő közül árban a legdrágább mégis a legjobbak közé tartozik.

 

 

 

OXBOW IMMUNSUPPORT :

 

Az Oxbow Natural Science sorozat természetes segítséget ad különböző problémák megelőzéséhez és kezeléséhez. 

Az Immune Support rozmaringot, olajfalevelet és asztragáluszt tartalmaz, mellyekkel segíti az immunrendszer működését. 

A nagyméretű, rágható tabletták magas rosttartalmuk és ízletes széna alapú összetételük miatt jutalomfalatként is alkalmazhatóak 

(az ajánlott napi adagot ne lépjük túl!). 

Nyulaknak, rágcsálóknak és más növényevő állatoknak (pl. szárazföldi teknősöknek, leguánoknak) egyaránt adhatóak. 

60 szemes kiszerelésben, visszazárható műanyag dobozban kapható.

Adagolás

Nyúl, tengerimalac, csincsilla, prérikutya, leguánok**
<0,5 kg ½ tabletta
0,5-2 kg 1 tabletta
2< kg 2 tabletta
Patkány, degu: ¼ tabletta
Hörcsög, gerbil: 1/8 tabletta (ez megfelel ¼ teáskanálnyi porított tablettának)
Egér: nem javasolt

weboldal :

www.oxbow.hu/?q=node/19

 

 

VETRI DMG :

 

Hatékony immunstimuláns és anyagcsere aktivátor. 

 

A szervezetben lezajló szinte valamennyi biokémiai folyamathoz nélkülözhetetlen molekula. 

■ Immunrendszer működés szabályozása. ■ Stressz. ■ Szívműködés és vérkeringés támogatása. ■ Idegrendszer, epilepszia. ■ Teljesítmény-fokozás. ■ Daganat-ellenes hatás. ■ Májvédelem. ■ Rekonvaleszcencia. ■ Étvágytalanság, kondíciójavítás. ■ Geriátria, szemészet. ■ Szénhidrát anyagcsere. 

 JAVALLAT: A DMG anyagcserében betöltött szerepe egy- és kétszénatomos molekulák biztosítása a sejteknek, továbbá részvétel az S-adenozil-metionin (SAMe) kialakításában és az azt követő transzmetilációs reakciókban. Ez magyarázza a DMG széleskörű anyagcsere aktivitását és az élő szervezetre gyakorolt terápiás hatásait. Az immunrendszer működésének szabályozása, illetve erősítése: Fokozza a B- és T-limfociták, valamint a makrofágok aktivitását. Stimulálja az interferon termelődését. Profilaktikus alkalmazása növeli az általános ellenállóképességet a vírusos és bakteriális fertőzésekkel szemben. Fokozza a szervezet vakcinázásokra adott immunválaszát. Fertőző betegségek kiegészítő kezelésére (újszülöttkori és légzőszervi fertőzések, parvovírus-fertőzés során kiegészítő kezelésként alkalmazva meghosszabította a betegek túlélését). Immunhiányos állapotok és autoimmun bőrbetegségek kiegészítő kezelésére (macska: leukózis, FIP, FIV, kutya: demodicosis, pemphigus). A daganatos, szívbeteg, allergiás vagy cukorbeteg alanyok immunrendszere általában károsodott, így igen kedvezően hathat rájuk a DMG adagolása, amely fokozza a szervezet válaszreakcióját a különböző immunológiai kihívásokra. 

 

Stressz: A DMG eredményesen alkalmazható stresszhatások és az azok következtében fellépő betegségek megelőzésére .

 

A szívműködés és a vérkeringés támogatása: A DMG-ről régóta ismert, hogy fokozza az oxigén-felhasználást és jelentős javulást idéz elő cardiopulmonalis elégtelenségben szenvedő betegeknél. Hypoxia során fokozza a szív felé történő oxigénszállítást, javítja a szívizom működését és a coronaria keringést, csökkenti a koleszterin- és a trigliceridszintet. 

 

Májvédelem: Mivel a DMG képes az SAMe képződéséhez metilcsoportokat biztosítani, a májat is védi. Indirekt metil-donorként emeli a glutation májsejten belüli koncentrációját, ezzel az intracellularis antioxidációt támogatja. Erőteljes lipotrop hatást fejt ki és nagymértékű méregtelenítő kapacitással rendelkezik. 

 

Idegrendszerre gyakorolt hatás, epilepszia kiegészítő terápiája: A neurotranszmitterek egyensúlyának hiánya sok különböző agyi és idegi működészavart okozhat. Mivel a DMG prekurzora számos, az agy működését segítő aminoalkoholnak és aminosavnak (glicin, dimetiletanol-amin), nem feledkezhetünk meg a DMG idegrendszeri jelentőségéről sem. Tudományos vizsgálatokban a DMG erősen csökkentette patkányok sztrichnin- és penicillin-indukált görcsrohamait. Fenobarbital terápia kiegészítéseként használható a Vetri-DMG olyan kutyáknál és macskáknál, melyeknél az epilepszia kezelése nehézségekbe ütközött. A Vetri-DMG alkalmazásával az epilepszia majdnem minden esetben jobban kezelhető és általában lecsökkenthető a fenobarbital (Sevenal) alkalmazott dózisa. 

 

Teljesítmény-fokozás sport- és munkakutyákban, postagalambokban: A DMG maximálisan emeli az egy molekula oxigén elfogyasztásakor termelt energia mennyiségét. Ez az energiafokozó hatás valószínűleg több tényezőnek is köszönhető, így például az oxigén-felhasználás és a sejtlégzés javulásának, valamint a tejsav-felhalmozodás csökkenésének. Hatásosan javítja a teljesítményt, a szívizomműködést, gyorsítja a fizikai megerőltetést követő regenerációt lovaknál és kutyáknál egyaránt. A kísérletek szerint, ha 14-21 napon át, napi 1,5 mg/kg dózisban, orálisan DMG-t adagolunk, segít megszüntetni vagy csökkenteni az agarak izomgörcseinek gyakoriságát és súlyosságát. 

 

Betegségek utáni lábadozás, étvágytalanság, kondíciójavítás: A DMG különböző betegségek esetén (pl. kennel köhögés, parvovírusos gyomor- és bélgyulladás, májgyulladás) képes a gyógyulási folyamat felgyorsítására, csökkenti a felépüléshez szükséges időt, helyreállítja az étvágyat és elősegíti a súlyveszteség visszanyerését. 

 

Szénhidrát anyagcserére gyakorolt hatás: Megfelelően bizonyított a DMG szénhidrát-anyagcserét fokozó hatása. Számos vizsgálat során a DMG csökkentette cukorbeteg páciensek vércukorszintjét. A dimetilglicin cukorbetegségre kifejtett esetleges hatásainak megismerése érdekében egy cukorbeteg egértörzsön állatkísérleteket végeztek. A kísérlethez kiválasztott, biológiailag manipulált cukorbeteg egerek az emberi cukorbetegségben tapasztaltakhoz hasonló tüneteket produkáltak, így magas vércukorszintet, elhízást, cukorvizelést és morfológiai elváltozásokat a hasnyálmirigyben. A kontrollok mellett elvégzett két ilyen kísérlet során a kísérleti egereknek ttkg-onként 740 mg DMG-t tartalmazó oldatot adtak, a kontrollcsoport ezzel szemben csak vizet kapott. Az étrend és a többi körülmény azonos volt. A statisztikai elemzés alapján megállapították, hogy a DMG-nel kezelt csoportban a kontrollal összehasonlítva szignifikánsan csökkent a vércukorszint és a súlygyarapodás (20-25%-os csökkenés). A fenti állatkísérletek igazolják a DMG cukoranyagcserét fokozó szerepét. A DMG serkenti a sejtek oxigénfogyasztását és javítja az oxidációt a sejtek szintjén. 

 

Geriátria: Idős állatoknak adagolva, az öregedési folyamatok lassítására. Javítja a szervezet oxigén-felhasználását és a sejtlégzést, csökkenti a szabadgyökök okozta károsodásokat, javítja az idős állatok életfunkcióit (agy- és szívműködés, májműködés, vércukorszint-szabályozás, immunrendszer, bőranyagcsere) és terhelhetőségét. 

 

Daganatellenes hatás: Melanoma és más tumorok esetén a DMG növeli az egyes antitumor citokinek (TNF, IL-2 és IL-3) sejtbeli termelését, megakadályozza az áttétképződést. Előzetes vizsgálatok eredményei szerint a DMG fontos segítséget nyújthat az immunrendszernek a daganatokkal vívott harcban. 

 

Szemészet: Megfelelően bizonyított a DMG szürkehályog fejlődésének késleltető hatása, amely az oxigénhiányos sejtek oxigénfelvételét és vérkeringését fokozó képességével függhet össze. 

 

ALKALMAZÁS MÓDJA: Szájon át, takarmányba keverve.