Orvoshoz menet :

Aki patkányokat tart, annak fel kell készülnie arra, hogy idővel az állatorvosnál látogatást kell tennie.

Milyen állatorvost keressünk ?

Egzotikus Kisállatgyógyászra lesz szükségünk.

Ők azok akik, az egzotikus ( a patkány és számtalan más rágcsáló is ide tartozik ) állatokhoz értenek és erre a szakirányra specializálták magukat.

Fontos megjegyezni, hogy sok esetben kellő patkányos tapasztalattal nem mindig rendelkeznek, ezért amikor interneten vagy bárhol másol orvos után kutatunk , célszerű alaposan végigolvasni a praxisok leírását, adott esetben akár egy telefonos, emailes érdeklődéssel kiegészítve hogy biztosan jó orvosra essen a választásunk.

Nem és ismételten NEM alkalmasak a kutya - macskás dokik patkányok kezelésére illetve bármilyen diagnózis felállítására!  

Szemészeti problémával sem megynk urulógushoz , így patkánnyal sem általános állatorvoshoz.  

 

Apró segítségként, az elmúlt 12 év gazdis tapasztalatai alapján íme egy állatorvos ajánló linkünk, reméljük sokan hasznát veszik .

www.patkanyvarazs.com/allatorvos-ajanlo/

Amennyiben az orvosi vizsgálatok alapján bármilyen beavatkozásra lesz szükségünk, csak olyan helyen végeztessük el, ahol a gázzal történő altatás biztosított, hiszen a patkányokat kellően biztonságosan kizárólag így lehet altatni.

Mit vigyek ?

A beteg pateszt mindenképp ;) nem vicc volt aki nekiindult már üres szállítóval :)

Kisállat szállító az adott évszaknak, időjárásnak megfelelően felkészítve, azaz télen melegítőpárna, sok, sok meleg rongy, nyáron ha nagy meleg van árnyék és jégakkuk .

Biztonságosan csak szállítóban tudod, dobozban, ruha alatt semmiképp nem !

Ha valaki messzebbről utazik itatóban víz, pár szem rágcsálnivaló feszültség levezetésképpen.

Mire készüljek anyagilag ?

Általánosan jellemző egy hozzáértő rendelőben 5 - 7.000 Ft között mozoghat egy alap vizsgálati díj, ezt általában feltüntetik a weboldalukon, amennyiben még sem akkor célszerű telefonon érdeklődni .

Fontos !

Ezek az árak az esetek 99%-ban kizárólag csak az alap vizsgálatra vonatkoznak, tehát ha a patkányunknak gyógyszerre, rtg-re vagy egyéb más kiegészítő kezelésre, vizsgálatra lesz szüksége a betegsége, illetve a pontos diagnózis feállítása kapcsán, akkor ezek  mind plusz költségek az alapdíjjon felül !

Mire figyeljek a vizsgálat végén ?
Kérj , adjanak kórlapot.

A kórlapon szerepelnie kell milyen vizsgálatokat végzett el az orvos, diagnosztizált -e betegséget, ha igen milyen kezelést választott, milyen gyógyszerekkel, milyen kiegészítő kezelésekkel, tehát minden fontos momentumot a patkányoddal kapcsolatban !

Másodsorban jó memóriánk esetén is ragaszkodjunk a kórlap kiadásához, hiszen ha kedvencünk állapotában hirtelen bármilyen változás következik be, ami újabb orvosi beavatkozást igényel, és nem érjük el állandó orvosunkat, máshoz kell mennünk, nem fogjuk tudni felmutatni az addig alkalmazott kezeléseket gyógyszereket, adagolásokat összesítő kórlapunkat.

Erre mindig különösen figyeljünk !

Amennyiben a diagnosztizált betegségre kontroll vizsgálat javasolt bizonyos idő elteltével, ezt is célszerű már az első vizsgálat után leegyeztetni , bejelentkezni így nem fordulhat elő az, hogy kimegy a fejünkből és a kontroll időpontja körül kapkodva telefonálunk egy beszorított időpontért!

Gyógyszerekből mindig, minden esetben kérjünk a kezelés teljes időtartamához képest 2-3 napi adaggal többet, mivel ha nem sikerül 1-1 napit beadni, nem eszi meg, nem veszi be akkor ne álljunk ott rémülten azzal a tudattal, hogy kevés lesz a gyógyszerünk és ne akkor rohangáljunk vissza plusz adagokért !

Reméljük minél kevesebb orvoslátogatós alkalom lesz patkányaink életében .

Legyünk jó gazdik és készüljünk fel erre is .