Kritikus helyzetek, amelyek néha előfordulnak patkányaink életében, és hozzátáplálásra, kényszeretetésre lehet szükség .

  • felépülés a műtétből,

  • emésztőrendszeri problémák,  

  • étvágyhiány,  

  • fogyás,

  • sérülés,  

  • egyéb betegségek,  

  • önálló evés képtelensége.

1.

Poríthatunk tápot amelyet vízzel, esetleg joghurttal vegyíthetünk a kellő állag eléréséig.

Egy normál főzelék állagút jellemzően könnyen megtudnak enni lefetyelve, azonban ha ez nem megy lazíthatunk még rajta egész könnyűre.

 

2.

Áztathatunk is tápszemeket joghurtban vagy vízben ha a rágcsálás óvatosan megy.

 

3.

Oxbow Criticalcare és Carnivorecare a legjobb megoldás:

Akkor a legjobb, ha friss adagolással keverjük ki minden egyes etetéskor. 

A vízzel kikevert pépet 24 órán belül fel kell használni. A Carnivore nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért a hűtőszekrényben ( mélyhűtőben ) kell tárolni, a Criticalcare szobahőmérsékleten gond nélkül eláll.

"Az Oxbow állatorvosi tápok elsősorban betegség, műtét, vagy más okból legyengült, vagy nem evő állatok átmeneti táplálására szolgálnak. A világ számos vezető egzotikus állat specialistájának véleménye szerint e termékek nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy e különleges állatok - nyulak, rágcsálók, görények, madarak, vagy hüllők - gyógyulási esélyei jelentősen nőjenek.


Oxbow Critical Care - speciális, porított táp növényevő állatok számára

Oxbow Critical Care Fine Grind - különösen finom őrlésű táp növényevő állatok számára, fecskendő segítségével, vagy szondán keresztül történő tápláláshoz

Oxbow Carnivore Care - különösen finom őrlésű táp húsevő és rovarevő állatok számára, fecskendő segítségével, vagy szondán keresztül történő tápláláshoz

A Critical Care és a Carnivore Care termékek szükség szerint egymással keverhetőek, így mindenevő, vagy speciális táplálási igényű állatok számára is megfelelő összetétel állítható elő."

 (forrás : oxbow.hu )

 

 

4. Royal Convaselence support – kutya, macskás termék de néhány esetben ha a patkányunk az oxbowt nem eszi meg nyugodtan alkalmazható .

A Convalescence Instant Diet magas energiatartalmú (4370 kcal/kg szárazanyag). Vízben könnyen és gyorsan oldódva rendkívül ízletes és könnyen emészthető, energiadús és teljesértékű táplálást biztosít.

 

Célszerű otthon tartani az Oxbowból 1-1 zacskóval ( Criticalcare és carnivorecare ) vagy Royalt, ha a szükség úgy hozza tudjunk mihez nyúlni. Pépes etetés esetén keverhetjük vízzel, joghurttal de bébiétellel is vegyíthető.

 

Minden esetben szükséges állatorvosunk felkeresése, hogy megtudjuk mi okozza az kényszeretetés szükségességét!

Ha csak és kizárólag pépeset tud enni patkányunk napi 5 alkalommal 10-12 ml kell megennie ahhoz, hogy mindenből a megfelelő mennyiségben jusson a szervezetébe.