Betegek vagyunk – Gyógyszerbeadási kézikönyv

 

Sok gazdinak kell szembesülnie azzal, hogy patkányának a betegsége kapcsán, különböző gyógyszereket szükséges szednie a gyógyulás érdekében.

A kezeléshez szükséges gyógyszereket az orvosunk számolja, adagolja ki a patkányunk testsúlyának, a gyógyszer összetevőinek illetve az adott betegség súlyosságának függvényében.

Az alkalmazott gyógyszerek egyrésze szagtalan így azt könnyen betudjuk adni némi finomság kíséretében, azonban nagyobb részük kesernyés mind illatra, mind ízre, ezért ezeknek a beadása sokszor jelenthet gondot.

Minden kezelésnél célszerű a kezelési idő hosszához képest 30 %-kal többet kérni, azokra az esetekre bebiztosítva magunkat, amikor nem hajlandóak bevenni.

Egy kis tapasztalati lista arra vonatkozóan, mibe keverjünk, keverhetünk gyógyszert.

Fontos !

Betegségek esetén a gyógyszer szervezetbe történő bejutása elsőbbséget élvez a hozzáadott vivőanyag milyeségével szemben, azaz előfordulhat, hogy olyan dolgokat fogsz látni a listán, ami egyéb normál, hétköznapi esetben nagyon ritkán adható vagy kerülendő .

 

Tehát :

Joghurt – natúr de bármilyen gyümölcsös, tiltólistás gyümölcsöket kivéve

Krémtúró – natúr de bármilyen egyéb ízű,tiltólistás zöldségest, gyümölcsöst kivéve!

Tejföl

Pudingok

Túró

Lekvárok

Bébiételek – tiltólistás zöldségest, gyümölcsöst kivéve!

Húskrémek – vigyázva a minőségre !

Tonhalkrém, lazackrém – Pate

Libamájkérm

Gyümölcspürék – tiltólistás gyümölcsöket kivéve!

Zöldségpürék- tiltólistás zöldségeket kivéve !

 

Többször bevált recept :

Crock complete belső töltelék tartalmát kikaparva, annak helyére a gyógyszert befecskendezve illetve háztartási kekszet porítva majd ezt a port felitatva a gyógyszerrel szintén hatásos lehet.

 

Vannak olyan helyzetek amikor egyik fenti finomság sem válik be, ilyenkor marad sajnos a közvetlen szájba történő fecskendezés.

Ez jellemzően 2 emberes feladat , egyik lefog, másik bead valamint ha ehhez a módszer kell folyamodnunk, készüljünk kedvenc nasival a beadás utánra, hisz a rossz ízt elkell nyomni valamivel.

 

A fenti lista tapasztalati alapokon nyugszik de orvosi kontroll mellett, sok olyan felsorolt finomsággal amit a hétköznapi életük során nagyon ritkán kaphatnak !

Ezt tartsuk szem előtt !