Hátsótestfél gyengeség - degenerativ osteoarthritis 

Név : Bőr

kora: 25 hónap

fajta : kopasz patkány

származása : szaporító

Tünetei :

fokozatos "merevség"

végtag- hátsó lábak - zavara

hátsó lábakkal széles,terpesztő jellegű , kicsúszó járás

kacsás lépkedés

mászás kerülése

a lábujjak "csokorba szorítása"

 

Bőr fizikálisan teljesen jó állapotban volt de a járása furcsa lett mivel kicsit kacsásan, totyógossan kezdett el járni de annyira enyhe tünetei voltak hogy első körben az orvosunk sem volt 100 % biztos benne, hogy hátsótestfél gyengeséggel állunk szembe ezért az első viszgálat alkalmával Rtg is készült .

Az első időkben kialakult nehézkes,totyógós,kacsás járás videója :

www.youtube.com/watch?v=qqMRx-vUcI4

Az vizsgálatkori Rtg lelet : A bekarikázott részeknél jól láthatóak a plusz képződmények amelyek a járás nehezédéshez járultak hozzá.

Az Rtg-t követően megbeszéltük az alkalmazandó terápiát amely Oxbow Joint Support szedését ,Meloxydilt ( fájdalomcsillapító ) adását jelentette, valamint elérhetőséget kaptunk fizioterápiás orvoshoz is ahova bejelentkeztünk.

A fizioterápia jó eredményeket hozott,javulni ,élinkülni kezdett,kifejezetten élvezte a fizióra járást.

Fiziós videó :

www.youtube.com/watch?v=JnDdDoiqrMY

Ezt követően az utazási sztressz elkerülése érdekében megtanultam a fiziós masszázs mozdulatait valamint béreltem mágnesterápiás párnát és ezzel kiegészítve kezeltem Bőr hátsótesfélgyengeségét.

A kezdeti látványosabb javulást követően az állapotában erre a betegségére vonatkozóan stganálás következett be,nem javult de nem is romlott tovább.

A terápiára kapott fájdalomcsillapítót és a Joint Supportot amely a porcokat hivatott karbantartani ,élete végéig szedte valamint a fiziós masszázst szintén naponta alkalmaztuk amíg velem volt.

Bőr 31 hónaposan ment el , 6 hónappal az első tünetei után de halálát nem hátsótestfél gyengeség okozta.