A nőstények 5 naponta 10-20 órán át tüzelnek. 

Ekkor termékenyülnek meg a petesejtek, függetlenül a párzás időpontjától. 

A megtermékenyült petesejtek azonnal beágyazódnak. 

A vemhesség átlagosan 21-28 napig tart. 

A vemhesség első jelei, hogy az állat agresszívebben viselkedik a társaival, szívesebben alszik eldugott sarkokban, lágyékuk tájéka bekeményedik. Az egy hetes vemhes anyák már jóval többet esznek az átlagosnál, és emlőik beduzzadnak, kivörösödnek. 

Két hetes vemhesen már kezd dagadni a hasa, hatalmas lesz, három hetesen már úgy tűnik, mint aki mindjárt szétdurran.

Kezdi építgetni a fészket, ahová mindent behord, ami mozdítható. A fészek természetes körülmények között gallyakból, száraz fűből és avarból áll. Ketrecben polárdarabok,papíralom legyen lehetőség szerint ebből készít fészket. A szülés hossza 1-3 óra. Az alomszám függ a spermák minőségétől, a hím aktivitásától, a nőstény fizikumától, valamint a petesejtek mennyiségétől, minőségétől. Átlagosan 5-12 kölyök születik alkalmanként, de előfordult már tizenhatos létszámú alom is. Azonban az ilyen nagy alom gondot okozhat, mivel a méhben nem férnek el rendesen, valamint a nősténynek mindössze 6 pár emlője van .

 

A születés pillanatában a kölyök süket, mivel fülét egy vékony bőrréteg takarja, olyan, mintha összehajtogatva ránőtt volna a fejére. Vak, mivel a szemét is egy hártya borítja még, ebből fog kifejlődni a szemhéja. Hangja magas, egyhangú, madárcsipogásra emlékeztetően éles. Színe élénk rózsaszín, szemszíne már látszik az áttetsző bőre alatt, farka rövid, vaskos, csak tőből mozog, lábujjai között „úszóhártya” van, karomkezdeményei már fehéren látszanak.

Bőrszínük már egy naposan kezd kialakulni, végleges színüket azonban csak 4-5 naposan érik el. A szőr a 6-7. napon kezd el kinőni, majd a 11-12. napra már teljesen kifejlett. Hason ritkás, háton sűrű szőrzettel rendelkezik, e szakasz kezdetén „nyílnak” a fülek, és a végére hallása is van, bár még gyenge. A 14-15. napon nyílnak a szemek, látása is csak a következő napra élesedik ki, ekkorra a hallása már tökéletes. Minden érzékszerve kifejlődik, ujjak, karmok is megnőnek, a fogazat már kezdetleges, amely a 18-19. napra válik teljessé. Már próbál önállóan enni, de még szopik. A 21. napon elválaszthatók, de ha hagyjuk, akkor akár a 28. napig is képesek szopni, persze ez az anya egészségi állapotán (mennyi teje van, stb.) is múlik. A kölykök az 5. héten kezdenek játszani, elsajátítani a területi harcok csínját-bínját. Már az első szopásnál kialakul bizonyos sorrend a kölykök között, de ezekkel a „harcokkal” élesednek ki a különbségek és a hierarchia.

 

A hímek és a nőstények is rendszerint 4-5 hetesen már ivarérettek lehetnek, így 4 hetesen erősen ajánlott nemek szerint szétválogatni az almot.

 

Nemek megállapitása :

a végbélnyílás és az ivarnyílás közötti távolság a hímeknél nagyobb mint a nőstényeknél. A herezacskók csak az ivarérett hímeknél válnak láthatóvá. Alapvetően a nőstényeknek közelebb van a nemi szerve a végbélnyíláshoz, mint a hímeknél, valamint csak a nőstényeknek vannak emlőik.