A PELLETÁLT TÁP

 

Közel 90 C - os préselés alatt történik a táp előállítása gőz és nyomás hatására .

Ez a hőmérséklet megöli a hagyományos baktériumokat és penészgombákat .

Nincs szegregáció, osztályozódás, hosszabb ideig tárolható,az etetés hasznosulása 100 %-os.

 

A pelletált táppal történő etetés előnyei :

Minden egyes tápszem összetételi szempontból 100 %-ban megegyezik.

A táp gyártásakor a patkányaink számára létfontosságú vitaminok,ásványi anyagok,fehérjék,zsírok,rostok és minden egyéb fontos összetevők a szükségletüknek megfelelő arányban keverik össze majd a pelletálási eljárásnak megfelelően, magas hőmérsékleten préselik.

Ennek köszönhető hogy minden egyes szem tökéletesen egyforma arányban tartalmaz mindent.

A pelletált táppal történő etetéssel megakadályozható az elhízásért felelőssé tehető szelektálás ,válogatás valamint a patkányok habitusának részét képező alfasággal járó jobb falatok elevése a csapat többi tagjától. Biztosítani tudod hogy a csapat minden tagja megfelelő arányban és mennyiségben jusson kellő tápanyaghoz.

A pelletált táppal történő etetéssel az esetleges környezeti és genetikai különbségek miatti egyéni szükségleteket is kitűnően szintre ,megfelelő egyensúlyra hozhatóak .

A pelletálással az eredmény egy kiegyensúlyozott,jó összetételű , megfelelő tápanyagtartalmú takarmány amely nagy mértékben hozzájárul patkányunk hosszú életéhez,jólétéhez,kondiciójához.

A pelletált táp teljes értékű,szervezetük 100 %-ban maradéktalanul hasznosítja az egyes összetevőket ezáltal teljes étrendet biztosít.

Fogápolási,koptatási szempontból is kellő keménységgel bírnak mellyel hozzájárulnak patkányaink folyamatos fognövekedésnek koptatásához , akár a külön használatos fogkoptató eszközök szinte teljes mértékben elhanyagolhatóak.

Alacsony zsírtartalommal bírnak melynek patkányaink felnőtt életszakaszában lesz kiemelkedő jelentősége hisz ezen életkorban lesznek hajlamosabbak a hízásra .Maga az elhízás elkerülhető ha pelletált táppal etetünk persze az elhízás elkerüléséhez az egyéb nasik,fincsik milyenségének és mennyiségének is nagy szerepe van.

 

Jelenleg hazánkban elérhető pelletált tápok :

VerseleLaga Rat Complete

Beaphar Care Plus

Supremfoods Selective Supreme ( csak interneten rendelhető jelenleg )

 

Egyenlőre nem elérhető de a pelletált tápok közül a legkiemelkedőbb ,világ viszonylatban első helyen áll :

 

Oxbow Essential Regal Rat