Keverék tápok ,magkeverékek

A keverék tápokról és a házi kosztról

 

 

A keverék tápok:

 

A keverék tápok összetétele 40-60 % közötti puffasztott szemekből, 20-30 % keverék magból és 5 % - 8 % pelletált szemből tevődnek össze egy adott mennyiségen belül általában ,nagyon kevés kivétellel.

Több etetéseket vizsgáló kutatás bebizonyította hogy a keverék tápoknak köszönhető a patkányaink elhízásának nagyon nagy % -a .

Ezekből a tápokból szelektáló ,válogató módon esznek így a kellő mennyiségű ,létfontosságú

tápanyagok ,vitaminok,rostok ,nyomelemek illetve minden olyan összetevő ami számukra elengedhetetlen nem tudnak,nem kerülnek be a válogatás okozta aránytalanságnak köszönhetően.

A puffasztott szemek patkányaink számára káros,szervezetet terhelő arányban tartalmaznak színezőanyagokat, cukrot és zsírt ,a hasznos tartalmuk nagyságrendileg mindössze alig 5-7 %-ra tehető.

A magvak magas olaj tartalmúak melyek a tápban előforduló arányban szintén nem a hasznos ,jó ,kellő határain belül mozognak.

A fent maradó 5 % pelletált szem pedig nem fedezi a szükségleteiket.

Ezeknek a tápoknak a számukra szükséges ,létfontosságú vitamin,nyomelem tartalma elenyésző, az egyéb fontos alkotóelemekről nem is beszélve ,melyből jó néhány hiányzik.

Ezen negatív arányok ,az összetevők hiánya valamint a túl nagy hangsúlyt kapó szervezetüket terhelő nagyságrendű cukrok és zsírok miatt nem minősíthetőek ezek a tápok teljes értékű ,patkányaink számára megfelelő tápnak.

Ha azt szeretnénk hogy tápláló,könnyen emészthető ,egészséges életet biztosító tápot egyenek kedvenceink ne etessünk keverék táppal .

A számukra alkalmas és mindent fedező eledel a pelletált táp.

 

 

Házikoszt :

 

Patkányaink kitűnő ízlelőkével vannak megáldva .

Nagyon jól megtudják különböztetni az édeset,a nekik finomat és a többi ízt is és nyilván nem hülyék szeretnének olyat enni mindig ami nagyon ízlik nekik de nem szabad engedni ennek.

Mielőtt tévhitekbe ringatnánk magunkat miszerint nem lesz,nem lett tőle semmi baja tőle nem árt tisztázni néhány dolgot :

Nagyon fontos alapszabályt kell szem előtt tartanunk :

PATKÁNYUNK NEM KONYHAMALAC ÉS TŐLÜNK TELJES ELTÉRŐ BÉLFLÓRÁVAL RENDELKEZIK !!!

Ami számunkra jó ,az számára káros és terhelő lehet.

Sokan érvelnek tévesen azzal ,hogy semmi baja nem lett pateszuknak az emberi koszttól de egy ilyen gazdi sem tudja igazolni állítását hiszen a házikosztos etetés alatt egyszer sem esett át patkányuk egy áttekintő vérvételen amikor pedig ezek a patik meghaltak egyik gazdi sem boncoltatta fel kedvencét, így nem helytálló és semmiképpen nem bizonyító ezen kijelentés csupán ezeknek a gazdiknak önigazolás.

( ha boncoltatnának illetve bármikor is túlesnének egy vérvételen lenne döbbenet az arcukon mennyire tettek "jót" ezzel az etetéssel )

Lássuk akkor a lényeget:

Az emberi kosztban található fűszerek melyekkel ízesítünk ,patkányaink szervezetének sok esetben haszontalan ,feldolgozhatatlan összetevők.

Ugyanez igaz az emberi nasikra, kekszekre ,hústermékekre ,sonkákra,virslikre,szaftos csülkökre ,a fél malacra nyárson és más hasonló tévesen nekik jónak hitt dolgokra.

Tartósítók, E betűs csúfságok ,terhelően káros dolgok ,alkotóelemek tömkelege.

Miből gondoljuk hogy azok amik szinte már nekünk is károsak lehetnek ,nekik jók ??

Ezek nem akkor rögtön fognak kárt okozni amikor megetettük őket a saját magunk ételével hanem a későbbiek folyamán.

Az említett feldolgozhatatlanság miatt kedvenceink szervezetében lerakódnak ezek a dolgok és mivel általában az a jellemző ,aki házi kosztot is ad ,nem egyszer teszi hanem visszatérő metódus az etetésben ezért ezek csak gyűlnek,rakódnak kis idő elteltével toxikus mennyiségben halmozódnak fel.

Nagy sok betegségnek a kialakulása megelőzhető lenne ha nem lennének patkányaink leterhelve házi koszttal.

Csak gondoljunk bele ők mennyivel kisebbek nálunk ,ami nekünk jónak aránynak tűnik az az ő méreteikhez képest már veszélyes magas ,toxikus érték.

Sokan „védekeznek” azzal hogy kicsitől nem lesz baja és nem adtak csak egyszer de nézzem mindenki magába ,a saját lelkébe :

Aki egyszer ad az többször is fog és a sok kicsi szépen összeadódik majd.....

Ha valóban fontosak számunkra ne tegyük ki őket annak a veszélynek hogy az ilyen etetéssel hozzájárulunk későbbi betegség kialakulásához akár halálukat is okozva ezzel......