Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

kis patkány

Meiszter Bogi | 2014.09.01

Nagyon szeretnék egy kis patkányt. Van valakinek eladó? Solymári vagyok, Budapest környékiek jöhetnek szóba.

Bogi

Kérdés

Milka | 2014.08.13

Szia!:) Olyannak is ajánlanátok patesz(ok) örökbefogadását akinek még eddig nem volt patkánya?

Re:Kérdés

Varázs válasz | 2014.09.14

Kedves Milka!
Nem kizáró ok az első pateszozásra kezdőként az örökbefogadás ,a leendő gazdi hozzáállásán nagyon sok múlik .A Facebookos csoportban több infót kaphatsz a gazdira várókról :)

Re:Re:Kérdés

Milka | 2014.09.14

Köszönöm szépen!:)

Kérdés

ANTHRAX | 2014.02.28

Kérdésem az lenne.Vettem 3 hete egy fiatal kant,de amikor ki szeretném venni,úgy visít,hogy zeng az egész ház!Testileg viszont nem ellenkezik!Mi lehet a baja?Kösz a válaszokat!!

Re:Kérdés

Varázs | 2014.03.20

A vísítás,sírásra jellemző hangok kiadása sosem pozitív dolgot jelez.Fél,fájdalmai vannak vagy nem tetszik neki ahogy megfogod.
A kan amúgy hím :)
Sok mindentől függhet miért,mitől fél .Az előző hely ahonnan hoztad őt ,az ott és azóta ért hatások.Egy új pateszt szinte minden megrémít hisz elszakították a tesóitól,anyájától ,idegen környezet,idegen szagok közé került te meg nyúlkálsz felé és fogalma sincs mit akarsz tőle ....én erre tippelnék.Ha fájdalma lenne 3 hét alatt már más betegségre utaló jel is lenne bár nagyon jól tudnak rejtegetni tüneteket .Alaposan vizsgáld át őt ,egy doki túra sem árthat és ezek rendben vannak akkor szép,lassan kezd elölről az ismerkedést vele.Hagyd hogy ő akarjon kijönni hozzád.A ketrec az ő territóriuma ,biztonságot ad neki .Még szép hogy nem tetszik ha akarata ellenére kivennéd őt.Bízd rá,nyisd ki a ketit ,ülj le az ajtónál és valami nekik való finomsággal csalogasd ki ,ha már kijött óvatosan fogd meg őt ,ha ellenkezne engedd el és kicsit később próbáld újra .Ezt kell nap mint nap tenned amíg meg nem bízik benned és nem fog vísítani,sírni onnantól :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...