Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

Re:etetés

| 2014.12.28

Szia! Patesznak nem jó a macska kaja és semmilyen más fajnak készített táp sem ,mások a macskák és másk a patkányok igényei fehérjéből és egyéb vitaminokból .Elég szomorú ha kereskedésben valaki ilyet ad nekik mert az ennyit jelent egyáltalán nem olvasott utána a tartásuknak .Ne adj nekik se rövid ,se hosszútávon macskatápot ! Nekik patkány tápra van szükségük .Versele Laga Rat Complete ,Beaphar Care plus mindkettőben megvan az amire nekik szükségük van .Ha azt szeretnéd sokáig veled legyen és megfelelően ellátott legyen a kis szervezete mindennel ami neki kell akkor a macska és egyéb tápokat sürgősen felejtsd el és patesz tápot vegyél neki :)

kaja adagok

egypatkányszerető | 2014.11.24

Sziasztok!:) Egy patesznak kor szerint mikor mennyi kaját kell adni és egy nap hányszor? És a többi patesszal egy tálkából kell kapnia vagy mindegyiknek más kell igaz?:) A válaszokat előre is köszönöm!:)

Re:kaja adagok

| 2014.12.10

Szia!
Egész nap előttük kell legyen a táp ami lehetőleg homogén ,pelletált táp legyen ne magkeverék és ne olyan ami többféle szemből áll össze hisz ebben válogatni tudnak.A patik számától függően használj tálat de jellemzően egy az erre a célra kapható nyuszis ,malacos kerámia tál bőven megteszi.Ahogy fogy benne a táp úgy töltsd utána mindig de mindig legyen előttük erre figyelj :)

Re:Re:kaja adagok

akérdező | 2014.12.13

Köszönöm szépe!:)

Tüsszögés

Palma | 2014.09.08

Sziasztok,
2 hete van náunk 2 virgonc kislány. Hosszas előzetes egyeztetés után hoztuk el őket, amikor mentünk érte, a tenyésztő jelezte, hogy tüsszög az egyik, nem is akarta odaadni, végül mégis elhoztuk.
Mostanra a tüsszögés nem hagyott alább, de egyébként minden tekintetben elégedett patesznak tűnik, eszik, iszik, alszik, játszik, verekszik, barátságos, bújik, minden ami kell. Először csutkaalmon voltak, most pellet van alattuk.
Az a kérdésem, hogy legyek-e még egy kicsit türelmes, vagy vigyem azonnal orvoshoz?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

Re:Tüsszögés

Varázs válasz | 2014.09.14

Szia!A költözés vagy bármilyen változás okozta stressz is kiválhatja a tüsszögést de ha a hely ahonnan hoztad forgácsot használ az is szintén.Immunerősítő kúra kellene erről a weboldalom immunerősítés cím szó alatt olvashatsz .Ha a tüsszögés mellé nem társul más tünet (huhogás,szörcsögés stb..) akkor a kúra után is ráér doki ,de ha bármi más lenne akkor mielőbb orvos.Száraz levegő és nagyon sok minden más szintén lehet kiváltó.Javaslom keress meg minket a facebookon ,sokan vagyunk sok tapasztalattal :)

Re:Re:Tüsszögés

Palma | 2014.09.22

Nagyon köszönöm a választ :-)
Közben nem bírtam ki és elugrottam a kisasszonnyal egy orvoshoz, aki meghallgatta a tüdejét, és konkrétan azt mondta amit a gyerekorvosunk szokott: tiszta a tüdeje, nem adna neki antibiotikumot mert még tönkretenné a bélflóráját, próbáljam meg a stoldal-t és C vitamint :-D
Eleinte úgy tűnt, valóban használ ez a kombó, de még mindig nem tökéletes, úgyhogy ki fogom próbálni az immunerősítést. Próbálkoztam csatkalozni a csoportotokhoz, remélem, sikerült!

Re:Re:Re:Tüsszögés

Palma | 2014.09.24

Abban tudtok segíteni nekem hogy hogyan csatlakozhatok a facebook csoporthoz? Azt a gombot már megnyomtam hogy csatlakoznék ;-)
A másik kérdésem, hogy honnan érdemes Immunovetet szerezni?
Köszi előre is;-)
Palma

tenyésztő

Magyar Nóra | 2014.09.08

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok e Budapesten jó tenyésztőt ajánlani, mert szeretne a fiam patkányt, de nem igazán tudom honnan szerezzem be.

Köszönettel, Magyar Nóra

Re:tenyésztő

Varázs válasz | 2014.09.14

Kedves Nóra!
Sajnos hazai szinten a tenyésztő mitn olyan nem létező fogalom patkány téren.Szaporítók vannak ,közülük ki jobb ,ki rosszabb.
Sok örökbefogadásra váró patesz szintén gazdira vár .Neked szintén a facebookos csoportunkba belépést javasolnám mivel sokan vagyunk 600 fő körül ,sok tapasztalattal és ott bővebb infót tudunk neked nyújtani .

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...