Kik vagyunk mi?


A Patkányvarázs Magyarország legnagyobb és legaktívabb patkánytartói közössége.
Sokrétűek vagyunk: a patkánytartással éppen csak ismerkedőktől kezdve a kezdő gazdákon át az egészen tapasztalt patkánytartókig mindenkinek szeretnénk lehetőséget és platformot biztosítani a vélemény- és információcseréhez, új ismeretek és élmények megszerzéséhez.
Fő célunk a patkányokat érintő sztereotípiák lerombolása,  a felelős állattartás propagálása és a helyes, tudományos alapú tartástechnológia népszerúsítése.
Szeretnénk, ha a patkányokra- hasonlóan a többi kistestű kedvenchez- nem csak egy "száz forintos" játékként tekintenének az állattartók, hanem érző,  gondolkodó, intelligens és rendkívül ragaszkodó társként, akinek pontosan ugyanúgy szüksége van törődésre, gondoskodásra, akár a klasszikus háziállatoknak.
A közösség erejéből merítve igyekszünk kivenni részünket a bajba jutott, mentésre szoruló díszpatkányok megsegítésében is, reményeink szerint pedig a közeljövőben már szervezett formában is elindulhat a mentés.

Honlapunkon igyekszünk összegyűjteni és közérthető formában biztosítani minden információt, melyre a patkánytartás során a gazdáknak szüksége lehet.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan  frissítjük az állatorvostudomány változásainak, a gyakorlati tapasztalatoknak és a felmerülő, új problémáknak megfelelően.

2012 PatkányVarázs minden jog fenntartva.

Az oldalon található tartalom engedély nélküli másolása büntetőjogi felelősséget von maga után .

A teljes tartalom jogilag védett.

 

Kellemes és teljes elpatkányosodást mindenkinek! :))

 

PatkányVarázs

Nem eszik..

Szixtin | 2019.02.13

Sziasztok! Azt szeretném tőletek kérdezni hogy veletek is fordult-e elő hogy a patkányotok 1 fajta kaján kívül nem evett meg semmit. A patkányom csak a kukoricát hajlandó megenni. 4 hetesek nem rég hoztam őket. (Nem kereskedésből) Hogy tudnám elérni hogy mást is meg egyenek? A válaszokat köszönöm!

Re:Nem eszik..

Varázs Timi | 2019.03.16

5 hetes kor alatt nem jó elszakítani őket mert sokat számít a kezdeti szocializáció szempontjából, sokat tanít nekik még az anyukájuk. A patkányok nem hülyék, nyilván finom a kukorica csak éppen semmi nincs benne ami tartalmas , amitől fejlődhetnek.Pelletált tápot vegyél nekik és kezd el keverni a kukoricával minden nappal több táp kevesebb kukorica, 1-2 hét alatt állítsd át őket teljesen a tápra. Megfogják enni ha nincs más ez biztos.

Patik utaztatása

Bunny Ani | 2019.01.20

Sziasztok! Hozzáértőktől szeretnék tanácsot kérni. 6 hetes csajszi Patibébik érkeznek nemsokára hozzánk. Külföldön élünk és pár havonta haza szoktunk menni Magyarországra (560km a távolság, kb.6,5 óra). Ilyenkor mindig más időtartamban tartózkodunk otthon, általában 3 napot, néha 1 hetet. Mit gondoltok, utaztathatjuk őket magunkkal ilyenkor minden esetben, jól viselik? Otthon természetesen teljesen berendezett kecóra gondoltunk, de nem vagyok biztos benne, mi a jó alternatíva. Köszönöm szépen előre is a válaszokat, szuper ez az oldal, minden információ teljeskörűen megtalálható. Egy igazi áldás kezdő patitulajdonosoknak és akik terveznek azzá válni. :)

Re:Patik utaztatása

Varázs Timi | 2019.03.16

Szia! A patkány az állandóságot szereti, legyen az lakhely, alvóhely vagy bármi más. Ha évente egyszer nyaralni megy az ember és akkor máshoz viszi ezzel kizökkenti az még elmegy, de hogy folyamatosan pár havonta megtenni velük ezt nem biztos hogy jó ötlet.

bussines

Mariafrofs | 2019.01.14
parazita

Niki | 2018.12.22

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy harapós fiú patkányom, akit éppen emiatt mentettünk meg a kereskedésből, ahonnan senki nem akarta már elhozni. Szelídíteni próbáljuk, szeretjük.
Már egy éve nálunk lakik, sokat vakarózik, aminek eddig az okát nem találtuk meg. Ma a ketrece alatt apró tűhegynyi kemény, könnyen szétnyomható (pattanóan nyomódik szét és vérpötty lesz belőle) parazitát vettem észre. Emellett rajtunk is az elmúlt hetekben rovarcsípések jelentek meg. Legtöbb azon, aki a patkánnyal alszik egy szobában. Az állatorvos Insecticide 2000-et ajánlott.
A honlapon talált infó alapján ez leginkább atka, gondolom, hogy az a típus, ami emberre is terjed.
Van valami tapasztalatotok, javaslatotok, hogy szabadulhatunk meg ettől? Nagyon köszönöm!
Niki

Re:parazita

Varázs Timi | 2019.03.16

Hozzáértő egzós doki, élősködők elleni készítmény, az insecticide jó szer de azért annyira nem hogy egy esetleges fertőzést teljesen kinyírjon. Ha atka akkor háttér betegség van, mivel az atka alapból is jelen van egy normál egészséges környezetben náluk, ha a háttérben lapul valami gyengül az immunrendszer és látható jelei lesznek. Másik orvos aki az esetleges hátteret is feltudja deríteni.

Kézhez szoktatás

Vivien | 2018.03.22

Sziasztok !
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kicsivel több mint egy hete hozzám került egy kislány patkány , (igazság szerint felelőtlennek gondolom magam mert állat kereskedésből, de első látásra szerelem volt és már több hete lakott ott magányosan ) . Utána olvasgattam mindennek , de ebben a témában mégis bizonytalannak érzem magam . Állandóan beszélek hozzá, gyakran szagolgatja a kezem , agresszívitasra vagy ijedtségre adó jeleket eddig nem adott , tegnap mikor oda jött meg nyalogatta az ujjamat és nagyon finoman meg rágcsálta a kezemet. Ezeket a jeleket nem tudom , hogy minek tudjam be :(
A kekszet elveszi a kezemből , tudom hogy nem szabad siettetnem és nem is szeretném sietettni és tudom hogy neki is idő kell , de annyira bizonytalan vagyok . Jó úton haladunk a barátság felé? Mivel tudnék meg próbálkozni hogy meg bízzon bennem és tudja hogy nem szeretném bántani ? :(

Re:Kézhez szoktatás

GM | 2018.12.05

Minden, amit leírtál, arra utal, hogy jó úton haladsz. A finom harapás/nyalás, idegen szóval nibbling a barátkozás része. Minden patkány csinálja, főként a fiatalok és felfogható ismerkedésnek, kapcsolaterősítésnek.Természetesen semmit nem kell siettetni, de a viselkedése alapján a patkányod jobban bízik benned, mint hiszed. Egyébként jellemző, hogy a hosszabb ideig egyedül tartott patik a 'megmentőjükkel' nagyon gyorsan alakítanak ki mély kapcsolatot. Ha beszélsz hozzá, az jó, de tudd, hogy első sorban szagról és a bőröd ízéről ismer meg. Szóval amit leírtál, az szerintem jó, de természetesen, ha van rá mód, nem ártana neki egy társ.

alagút/cső

Kriszti | 2018.01.08

Sziasztok! Mi most karácsonyra szereztünk be egy cuki kis patkányt. Szeretnénk neki beszerezni egy több részből álló csövet, de a boltban azt mondták, hogy a patkánynak kicsi lesz az a csőrendszer, amit a hörcsögöknek lehet venni. Azt szerettem volna megkérdezni tőletek, hogy ti milyen alagút/cső rendszert ajánlanátok.
Köszi
Kriszti

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus :))  youtu.be/gQpJlUOzLyA    

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd tiszteletben. Ha meghívlak magamhoz, akkor ismersz annyira, hogy tudd, szeretem a patkányokat! 2. Ha le akarsz ülni, keress egy üres helyet anélkül, hogy patkány lenne alattad. Ne várd el, hogy a...

Újdonságok

Varázs videó

2016.05.28 22:25
Könnyekig hatódtam Szőllősi Etelka által készített meglepetés videón <3 Köszönöm Etus...

Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim

2013.11.25 11:54
Az én házam, az én patkányaim, az én szabályaim: 1. EZ AZ ÉN OTTHONOM... nem a tied, ezt tartsd...